Честит да си, българино!

Исак Стоянов, клуб по журналистика към 125 СУ “Боян Пенев”

Днес хиляди българи ще изпълнят площад „Княз Александър I “ в София, много от тях ще се изкачат и на възпятия от Патриарха на българската литература връх Шипка( Свети Никола).

НСО съобщават за засилени мерки и гарантират безпроблемно протичане на официалните церемонии – издигане на националният флаг на България пред паметника на Незнайния войн, тържествената смяна на караула пред Президентството и тържествена заря на пл. “Народно събрание”.

Освен в София в много български градове и села ще има чествания на националният ни празник.

Изкачването на връх Шипка, както всяка година, ще се извършва директно през прохода на Републиката. За пътуващите ще се осигурява,от 6:00 до 12:30, еднопосочно движение на автомобилите от Габрово и Казанлък към връх Шипка.

Нека си спомним на жертвите, дадени за Свободата, която имаме днес. Да не изпадаме в крайности и политически пристрастия поне за ден. Постижимо е, защото за част от хората 3 март  може да е като всеки друг почивен ден, но за повчето българи той е празник. Подписването на Станстефанския прелиминарен мирен договор на 19 февруари 1878 г. слага край на Руско-турската война и за малко осъществява мечтата на българите да имате единна държава.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.