Цъфтеж от партии за 1 май

Мартин Ненчов

Ден след като Стефан Янев, бивш служебен министър, обяви във фейсбук, че ще прави нов политически проект “Български възход”, Мая Манолова, бивш омбудсман, учреди партията си “Изправи се, България” в НДК. На събитието присъстваха 827 души и то стартира с национална подписка, която да принуди правителството да въведе мерки в помощ на хората.

Призивът на Манолова е за нова социална реформа.

“Тук не сте партийци. Тук сте силни и будни хора. Не сте тук за лични облаги. Тук сте да отстоява за каузата си – за квартала си, за града си! Ние ще се борим срещу заплатите в пликове без осигуровки! 0% ДДС на основните храни и по-малко за лекарствата! Заемаме се с трудовата реформа!” ,обяви Манолова. Тя обеща за солидарност и подкрепа на слабите и наблегна върху равенството пред закона.

Вера Иванова, председател на “Системата ни убива”, заяви, че партията ще се бори за помощ и живот. “Досегашното правителство “не знаеше” за хората с увреждания!” , допълни тя.

“Нашата победа срещу модела “Борисов” ни беше открадната от олигарски. Ние от “Изправи се България” обаче ще премахнем корупцията на всички нива”, каза Манолова.

Уставът бе приет с пълно мнозинство – 827 гласа. Манолова беше избрана очаквано за председател на “Изправи се, България”.

След заседанието делегатите поеха към “Дондуков 1”, където да връчат исканията си. “Промяната се оказа подмяна” беше мотото на протеста.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.