Целта е Русия да свали правителството на Украйна, последиците ще са тежки

Русия си е поставила за цел да свали украинското правителство. Те са превзели едно  военно летище, което е около Киев, и това е най-силният удар, който се вижда на този етап. Това, което се чу, е че се очаква директен десант над правителствената сграда. Така коментира ситуацията от днешния ден международникът Владимир Чуков.

Според него този вариант е по-възможен, защото няма как Русия да води война по всички фронтове. “В новините около тези военни действия има твърде много дезинформация, което не е необичайно, защото има значителен брой руски специалисти по лъжи и измами. Съобщиха, че Харков е паднал, а после се оказа, че такова нещо няма и е просто руска измама“, допълни Чуков. Според него в момента се надува балона на това, което реално се случва на терен.

Чисто икономически тази война ще отрази трагично на всички – и на Русия, когато се видят окончателните санкции, които координирано ще бъдат наложени, а и на останалите държави. Ясно е, че Русия ще бъде изолирана. Засега само Китай е умерен, но останалите държави са се произнесли срещу действията на Москва. Това означава, че ще се търси по-активно отдалечаване на европейския пазар от всички суровини на Русия.  „Няма как да стане веднага, защото това е  процес, който изисква време“, допълни Чуков.

По повод коментарите на експертите, че и САЩ си е позволявала да нарушава международното право, Чуков заяви, че общото мнение е, че за съжаление това право е на хартия, както и че усещането е, че правото е на страната на силните.     

1 Comment

  1. А каква друга е освен да свалят правителството? Нали и САЩ свалиха правителството през 2014?

Leave a Reply

Your email address will not be published.