Цветанов прави своя партия

Цветан Цветанов, който направи структурите на паритя ГЕРБ и който я напусна след Апартаментгейт, обяви, че ще направи собствен политически проект. Той добави, че името на партията се обсъжда. Най-късно септември ще бъде проведен инициативният комитет и ще се направи учредяване.

„Една част от партията ще бъдат хората, с които работя в моя център. Има хора, които не искат да влизат в политическия живот на страната. Аз искам да дам шанс на знаещите и можещите”, каза той пред bTV.

„Ще се постарая да бъде това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допуснал при структурирането на ГЕРБ”, каза Цветано.

Той допълни, че е нямал опит, но е имал енергия, когато е обикалял страната. Докато някои се занимаваха с други дейности, а някои бяха извън хоризонта на ГЕРБ, аз работех и се срещах с хората по места, просто нямах опит.

Сега имам опит и това което правя днес, зареждането, което получавам от хората, които са образовани и компетентни и е крайно време да надскочим прехода и да дадем шанс на поколението, което имаше възможност да се образова в чужбина, да се върне в България”, обясни Цветанов.

„Нямам никакви отношенията с Борисов. Днес няма енергия и доверие и ГЕРБ няма обратна връзка след срещите със симпатизанти или граждани на България”, смята той.

Цветанов добави, че има хаос в управлението. “Правят се законодателни промени, които не отговарят на управленската програма на ГЕРБ”, каза той.

За снимките в спалнята на Борисов, Цветанов коментира, че това е нелепо. „Не мога да си го обясня. Смятате ли, че имам този достъп до спалнята. Съдя от човешките си и морални ценности, в спалнята вкъщи влизаме аз и съпругата ми и нашите деца, няма друг който да влезе необезпокояван от охраната, която има долу”, допълни той.

Цветанов заяви, че няма записи срещу Борисов. Според него е по-важно е, че нямаше позиция нито на ПГ, нито на ГЕРБ за записите, касаещи името на Цвета Караянчева, никой не я защити, никой не застана зад Народното събрание.

Ако има манипулация, трябва да има експертиза за доказване на записа, смята той.

“Ако е имало такъв запис, е трябвало да се извини Борисов и на Караянчева”, посочи Цветанов. „Може би има признание от Борисов, че е изрекъл тези думи и се извинява от душа”, коментира Цветанов.

„Спас Гърневски, Георги Харизанов, Тома Биков, това са хората, които ме мотивираха да изляза от партията ГЕРБ. Харизанов е човекът, който Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ”, подчерта Цветанов.

„Борисов живее във виртуален свят, има десет човека около него, които му казват каквото иска да чуе, те го откъснаха от реалността. ГЕРБ върви хаотично надолу и няма спирачки”, подчерта още Цветанов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.