Хазартният бранш се събира на протест

Собственици на казина и игрални зали от цялата страна се събират в столицата на Национален протест против промените в Закона за хазарта. Те настояват да бъдат отменени новите текстове, които според тях, са лобистки и ще засегнат малките игрални зали. Очаква се промените в Закона за хазарта да бъдат гласувани днес в пленарна зала.

Според готвените промени за издаване на нов лиценз за казино е необходим капитал на минимална стойност 3 000 000 лева. Досега за издаване на лиценз за зала с игрални автомати са били необходими 7 500 лева. С увеличението вече ще са нужни 1 милион лева.

Според Мирослав Младенов, който е мениджър на зала за игрални автомати, целта е да бъде разчистен пазарът.

“Промените са непосилни. Един милион лева са пари, които нахвърлят многократно печалбите, които ние имаме. Това е за една игрална зала, в която вие поставяте 15 игрални автомата, искат един милион лева, за да издадат лиценз. За същата играла зала искат да поддържате 200 000 лева наличност. Всеки един в бранша, който има пет обекта по 15 игрални автомата трябва да поддържа в банката винаги налични един милион лева”, каза Младенов.

Младенов добави, че в страната има над 960 обекта. Собственици на голяма част от тях ще пристигнат в София, за да изразят несъгласието си с готвените промени.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.