Тридневен фестивал по фойерверки озари небето над Панагюрище

Мария Николова

Международният фестивал по фойерверки в град Панагюрище, който се провежда за десети път,  събра и тази година хиляди зрители от цялата страна. По традиция празникът се провежда на 9, 10 и 11 юни, като включва богата концертна програма, а организатори на събитието са  Община Панагюрище и „Огнена хризантема” ЕООД.

Отборите от Андора, Германия и Италия превърнаха всяка отделна вечер в истинска приказка, като изпълниха нощното небе в подножието на Средна гора с цвят, феерия и красота.

По регламент условията за всички участници са еднакви. Отборите са подсигурени с  еднакви по вид ефекти и материали. Всеки тим разполага с време от 3 до 7 минути, за да представи своето звездно шоу. При изпълненията на състезателите оценителите наблюдават най-вече таланта и умението да се представи изкуството на фойерверките. В състава на журито влизат кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, г-жа Галина Матанова, зам.-кмет на Панагюрище и др.

Тази година  всеки отбор се справи впечатляващо и журито беше истински затруднено. Поради тази причина трето място нямаше. На две втори места бяха класирани отборите на  Италия и Андора, а Германия си извоюва първото място.

Освен подгряващата заря, която е извън състезателната програма, талантливият екип на „Огнена хризантема” ЕООД, за финал представи заключителното пиромузикално шоу, с което закри тазгодишното събитие.

Международният фестивал по фойерверки се налага като единствено по рода си събитие не само в България, но и на Балканския полуостров.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.