С дискусия за целите и задачите на БСП бе открита интернет платформата Socialisti.bg

С дискусия за целите и задачите на БСП откри официално интернет платформата Socialisti.bg, или както бе наречена от авторите на проекта – „работилница за леви идеи“. В проведената онлайн среща участие взеха както членове на ръководството на партията, така и редови членове и симпатизанти.

„Целта на тази платформа и тези дискусии е да бъдат обсъдени идеи за развитие на БСП, да бъдат конкретизирани и да подпомогнат ръководството на партията при вземане на решения“, обясни при откриването на разговора зам.председателя на БСП Янаки Стоилов. В момента левите партии в Европа губят позиции, защото се опитват да представят идеи, които ги доближават до неолибералния модел. БСП трябва да не прави тази грешка, а да представи програма, която да отхвърли сегашния модел, характеризиращ се с корупция, непоследователност и дефицит на компетентност в управлението. Това трябва да постави БСП, където й е мястото – на първа политическа сила в България, обясни Стоилов

В дискусията взеха участие знакови фигури на БСП като бившите министри Костадин Паскалев и Петър Мутафчиев, кметът на Троян Донка Михайлова. Свои изказания имаха депутатът проф. Иво Христов, както и проф. Димитър Иванов от Лондон.

Цялата дискусия  бе излъчвана на живо, като запис от нея може да видите във фейсбук страницата на инициативата Facebook.com/socialisti.bg.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.