СУ отбеляза 25 години специалност “Публична администрация”

Академичната общност на специалност „Публична администрация“ на Философския факултет на Софийския университет отбеляза своята 25-годишнина с тържество в Аулата на университета.

На събитието присъстваха заместник-ректорите на Софийския университет доц. Анета Антонова и проф. Мария Стойчева, деканът на Философския факултет проф. Соня Карабельова, посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън, декани на други факултети на Алма матер, проф. Иван Лалов, по време на чието ръководство е поставено началото на специалност „Публична администрация“, преподаватели, студенти и гости.

Проф. Анета Антонова поздрави академичната общност на специалност „Публична администрация“ по повод 25-годишнината от името на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. В поздравителния адрес се посочва, че макар да е сравнително млада специалност, тя вече е изградила изключителен авторитет и е постигнала своите големи успехи, а преподавателите в нея с висок професионализъм и с много ентусиазъм са допринесли за издигането на авторитета на Университета.

Посланикът на Великобритания у нас г-н Роб Диксън благодари за поканата да бъде част от това тържество и поздрави с празника цялата академична общност на специалността, нейните настоящи и бивши студенти. В изказването си той изтъкна важността и значението на добре развита и подготвена с отлични специалисти публична администрация за формиране на ефективен публичен сектор. Посланикът поздрави специалността за първите 25 години, пожела на всички много успехи и отбеляза, че очаква с нетърпение следващите 25 години.

Събитието продължи с награждаване на участниците в конкурса „Лиляна Данева – Бризби“ за студентско научно есе в областта на публичната администрация. Джон Бризби изрази вълнението си за поредна година да участва в празника и да бъде свързан със специалност „Публична администрация“ и връчи наградата на студентката от първи курс Мими Шишкова-Петрова. Тя благодари за отличието и посочи, че търсенето на истината в един състезателен формат е най-вдъхновяващият начин за хората да се ангажират с теми, с които още не са се сблъсквали практически и да поставят своите виждания на едно изпитание.

На снимката: Джон Бризби връчи ежегодната награда на името на Лиляна Данева – Бризби на Мими Шишкова-Петрова, студентка от СУ, специалност “Публична администрация”. На снимката отляво надясно (втори ред) проф. Анета Антонова, зам. ректор, д-р Алеко Джилджов, преподавател по публична администрация.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.