Стоян Новаков: За Варна идват по-добри времена, атаките срещу мен са лъжи на анонимници

Михаил Рангелов

Здравейте г-н Новаков, в медиите отново излезе информация по стари теми свързани с престоя ви във Франция. Съдържат се твърдения за съдружия с криминално проявени лица и наложени запори от кредитори, как ще коментирате?

Това са клевети, категорично и ясно желая да го заявя. Клевети на елементарно ниво, на които не обръщам внимание. Голи, лъжливи твърдения. Никакви документи, данни, никакви съдебни решения или каквото и да е друго релевантно доказателство. Въпреки всичко вече неведнъж съм представил официални документи които сочат моето чисто съдебно минало и опровергават всички по-горе цитирани твърдения. Само ще ви посоча и приложа:

Свидетелство за съдимост издадено България

Свидетелство за съдимост от република Франция

Грама от МнВР издадена от посолството ни във Франция, от която става ясно, че дори не съм бил задържан и няма никаква информация за мен в масивите на френските власти! Въобще не говорим за осъждан или нещо по-тежко. Съдружията за които се споменава са вероятно с Митко Топалов, за който се твърди че е бил задържан и осъждан на остров Мартиника, което явно не е вярно…(Пак няма документи) Как може да ръководиш фирма и да притежаваш късо нарезно оръжие в България, вместо да излежаваш 20+ годишна или доживотна присъда някъде? Истината е, че посоченият човек си е продал яхтата след инцидент и две седмици по-късно задържат някакви хора, на някакъв остров…нищо общо с него, за мен да не говорим! Все пак отговорността е лична. Да не говорим, че неведнъж сме били свидетели почтени хора да изпадат в подобни ситуации, след продажба на превозни средства. Истината обаче, накрая винаги възтържествува. Проблемът е, че тези теми не се представят в съдебен процес, а се тиражират от лица, които остават анонимни, скрити. Очевидна е целта – да създават хаос, за да не могат да бъдат разгледани обстойно собствените им действия. Още чакам момента, в който конкретно лице ще твърди тези клевети без да се крие зад гърба на някоя медия. Това ще ми даде възможност да се защитя и по съдебен ред.

 • Обвиняват ви, че имате запорирани дялове и задължения?
 • Да – другото, за което ме обвиняват са запорираните дялове на Жоро Борисов Любенов от негови кредитори в общата ни фирма, където говорим за търговски взаимоотношения. Пак нищо криминално или скандално. Всичко е на светло и в рамките на закона.
 • Това звучи абсурдно, въртят се едни и същи твърдения втора година и вие не реагирате?
 • Реагирам – имам документи, които ясно сочат чистото ми съдебно минало. Въпросът с клеветата е малко по – особен, защото аз уважавам свободата на словото и никога не бих тръгнал в съдебен процес срещу журналист или медия. Те в случая са косвена жертва на клеветниците.  Аз все още чакам  някоя конкретна личност да излезе с лицето, името и някакви документи, да изкаже тези твърдения в лично качество – гарантирам ви, че ще  си говорим в съда, а след това ще осведомя обществеността за съдебното решение. Досега обаче това не се е случило – все така анонимни клевети от хората в сянка. Доколкото клеветите се тиражират в медии, смятам, че читателите са най-добрия коректив на всяка медия на свободния пазар. Точно за това не цитирам и името на медията, която се опитва да ме омаскари. Но това води до друг въпрос… Защо някой тръгва с такива негативна кампания? Кой го е страх от мен и защо? Иначе се опитвам да се свържа със собственичката на сайта и авторка на материала, която има претенциите да е голям журналист, с искане да публикува и моята позиция – нещo, което го изисква самата журналистическа етика. Засега нямам отговор от нея.
 • Името Ви се завъртя няколко пъти около различни позиции в областта на транспорта. Вие имате ли достатъчно познания и опит в тази област?
 • Занимавам се с транспорт от 1996 по трудова книжка. Работил съм в частни български и международни транспортни компании, а от 2020 година съм транспортен експерт към европейската комисия, както и в държавната администрация като зам. министър на транспорта и съобщенията.
 • Докато бяхте в транспортното министерство успяхте да направите добри контакти с превозвачите. Дори бяхте поканен в Брюксел през май да говорите за транспортните коридори в региона на Черно море  Занимавахте ли се с транспортните проблеми от времето, през което бяхте на държавна работа досега?
 • Да – поддържам чудесни отношения както с превозвачите, така и с колегите си в Черноморския регион и в Брюксел. А поканата в прес клуба на ЕК, дойде от зам. министъра на енергетиката на Азербайджан Елнур Солтанов с когото работихме по един транспортен коридор Персийски залив – Черно море.  Като цяло свърших доста работа по подобряване на транспортните връзки през Черно море, като успях да договоря и привличането на допълнителни товари, които да преминат през Фериботния комплекс – Варна – съоръжение, което със сигурност има възможностите за обработка на много по-големи превози от сегашните.
 • Това ли е причината да ви споменават кандидатурата за зам. кмет на Варна?
 • Вероятно… Възможностите за развитие на Варна са практически неограничени…. имаме всички предпоставки да бъдем най-доброто място за живот в България. Да,  имам добри идеи и съм ги споделил с новоизбрания ни кмет Благомир Коцев – част от тях намериха място и в предизборната програма.
 • Какво ще ни кажете за новия кмет? Как бихте го описали с няколко думи?
 • Познаваме се много отдавна, това е един стойностен, възпитан и отговорен човек! Смятам, че носи нова надежда и амбиция за просперитет на Варна и нейните граждани.
 • Твърди се, че кметът е като че ли твърде зависим от София?
 • Казах възпитан, не мек или слабохарактерен. Това че умее да изслушва и да се съобразява с чуждо мнение, не значи че си няма негово. Достатъчно е твърд, но това ще излезе по-нататък.. Мога да ви кажа, че при него няма текучество на хора и това го наблюдавам повече от 20 години
 • Все пак – мислите ли, че е възможно да ви видим като заместник-кмет?
 • Това е решение на кмета, дали ще ми гласува доверие и моя работа дали ще го оправдая. Имам много идеи за подобряването на транспортна в града и ще се радвам да мога да ги реализирам. Мога да ви гарантирам едно нещо със сигурност – дали ще съм заместник-кмет или не – за Варна и нейните граждани със сигурност идват по-добри времена.

1 Comment

 1. Афера стана хейтърски сайт от 2-3 години. Нищо общо с това което беше…. Хвалят само Шиши. Значи всичко е наред

Leave a Reply

Your email address will not be published.