Става ясно какъв ще ремонта на кабинета

Лидерите на управляващата коалиция ГЕРБ и “Обединени патриоти” ще заседават отново днес за да решат какви ще са персоналните промени в правителството. На коалиционен съвет вчера, Борисов, Каракачанов и Симеонов са обсъдили варианти за смени на министри и техните приемници , а днес ще станат ясни крайните решения на управляващите, след като те са дискутирани и с парламентарните групи.

Съветът на коалицията е трети поред за седмица. На 16 юли двете формации решиха да управляват докрая на мандата си и премиерът обяви, че предстои голям ремонт на правителството и това е част от плана за консолидация.

След няколко часа ще стане ясно дали самият Борисов ще остане начело на правителството. Борисов задържа да приеме поисканите от него преди седмица оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, но заговори за сценарий, който ги привързва към ДПС.

Това, на което ще заложи премиерът Борисов при смените на правителството е търсене на  диалог с протестиращите, които настояват за оставката му, както и решаване на социалните проблеми, които се повдигат точно на протестите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.