София грейна за Коледа

Калина Владимирова и Кристина Петрова, клуб по журналистика 125 СУ „Боян Пенев“

 За Коледа и Нова година столицата ни отново грейна в разноцветни светлини и създава празнично настроение на хората. Тази година освен националния немски коледен базар на моите и „Коледен град“ пред Народния театър. Столичаните и гостите в София могат да вземат греяно вино и сладкиши, да общуват на воля, независимо от пандемията.

Пред Народния театър „Иван Вазов“ витае хубаво настроение. Хората се радват на украсата, която обаче освен настроение, предизвиква и  въпроси дали е редно така откровено да се рекламират фирми на обществени места.  

Независимо от това се посетителите на Коледния град си я снимах за памет, защото „моментите не бива да пропускат“.

Пред Националния дворец на културата и по-точно близо до моста на влюбените, декорацията грабва окото. Не само мостът, но и самият парк, обкръжаващ НДК, свети с хиляди лампички по-това време на годината.

Украсата на бул. „Орлов мост“, както може да се види на снимката, ни въвежда в приказния свят на очакването за нещо хубаво, за нещо различно от „затвора“ на  коронавируса, в който живеем вече две години.

Коледното настроение превзема на хората и тази топлина може да се усети в очите им. Това е времето, в което всички снимат и искат да хванат момента на светлината на надеждата. „Освен че чувствах коледния дух, съм приятно внезапно от старанието, с което е украсена столицата“, каза Георги Георгиев, на 25 г. Георгиев добави, че годините коледни светлини са били далеч по-постни.

Емблематичното кръстовище на „Малките пет кьошета“ в София също се превърна в светеща коледна картичка с кауза. 

С помощта на Столична община и сърцатите съседи от околните къщи, там заблестя украса от пчели, мечки, дървета и други герои от зелените каузи, които Mastercard подкрепи през тази година.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.