Слави Трифонов връща мандата, отиваме към избори

Лидерът на втората по численост политическа сила – “Има такъв народ”, Слави Трифонов обяви във “Фейсбук”, че формацията му ще върне мандата за съставяне на правителство, тъй като няма необходимия брой депутати или партньори, за да му осигури стабилно парламентарно мнозинство.

Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост”, посочва Трифонов.

До момента готовност за подкрепа на кабинет с мандата на “Има такъв народ” заявиха новите формации в парламента – “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън”, но те не могат да му осигурят мнозинство. ГЕРБ, БСП или ДПС също декларираха, че биха дали гласове за формиране на правителство.

Трифонов обяви, че кандидатът за премиер на партията му ще бъде световният шампион по шахмат Антоанета Стефанова, която “има икономическо образование и говори пет езика”. Тя обаче ще върне проучвателния мандат “на секундата”, се посочва в съобщението.

Слави Трифонов завършва с намек за предсрочни избори: “законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.