Сачева и “Системата ни убива” в пореден сблъсък

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини майките с деца от движението “Системата ни убива” в политическа провокация, във връзка със снощния инцидент с буса на майките.

Полицията не допусна микробуса да се включи в протестния лагер на Орлов мост, като превозното средство остана блокирано на кръстовището на Софийския университет. Цяла нощ, 5 майки от движението “Системата ни убива” останаха блокирани в буса, като бяха обградени от кордон полицаи. Органите на реда прецениха, че до Орлов мост не трябва да бъдат допускани никакви превозни средства, освен тези със стоки от първа необходимост за лагера, а бусът може да отпътува във всяка друга посока, но не и към Орлов мост.

В извънреден брифинг, министър Сачева определи действието на майките като злоупотреба с каузата им. В брифинга се включиха представители на други организации за хора с увреждания, което внесе допълнително напрежение сред протестиращите.

В резултат на действията на полицията, на кръстовището пред Софийския университет се образува нова блокада от протестиращи. Една от майките на деца с увреждания – Вера Иванова, част от инициативата “Системата ни убива” съзря опит на управляващите да се противопоставят едни хора с увреждания на други, съобщи БНР.

По-късно, в интервю пред bTV, Сачева отново нападна организацията “Системата ни убива” и посочи, че те не искат да има ред, а безредици и хаос. За всички останали, пътят за диалог е отворен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.