Протест срещу строеж в Алепу

Близо 30 жители на община Созопол се събраха на протест пред недовършения строеж в защитената местност Алепу.

Протестиращите изразиха възмущението си от действията на контролните органи, които по думите им  представят строежа като подпорна стена на свлачище с видими белези за строителство на хотел.

На 4 юни РДНСК обяви, че това е бегоукрепително съоръжение, а не хотел. Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018 г., а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски комплекс.

„Строежът, който прилича на 4-етажна сграда, на метри от плажната ивица, всъщност е подпорна стена, която държи земните пластове зад нея“, каза пред БНР директорът на строителното ведомство инж. Милен Ненчев.

Според бивш представител на общинската администрация Аспасия Порожанова, поредица от опорочени процедури е довела до прехвърлянето на общинска земя в частни дружества.

Протестиращи поискаха прокуратурата да разследва не издаденото строително разрешително на обекта, а начина, по който общината участва с апортна вноска от 29 декара общинска земя, която по-късно е станала частна. 

Преди дни за разследване на издаденото разрешително за строеж призова лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него на мястото, където се изгражда бетоновата конструкция свлачище няма и никога не е имало.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.