Протести за 20-и ден

За 20-а поредна вечер в столицата е обявен протест под наслов „Да защитим демокрацията“ с искане за оставката на кабинета и на главния прокурор.

Демонстранти вече са се събрали в т.нар. Триъгълник на властта между президентството и министерски съвет.

Както и предишни вечери, когато към МС летяха тоалетна хартия, яйца и домати, тази вечер отново сградата бе мишена на протестиращите – т.нар. Отровно трио раздаде на демонстрантите топчета за пейнтбол със зелена боя. Зеленият цвят трябва да символизира „съсипаната природа вследствие на политиката на кабинета“.

Тази вечер тема за протеста са новите социално-икономически мерки за справяне с последствията от коронавирусната пандемия. 

  Ето какво споделиха пред БНР участници в протеста:

„Всички действия на правителството според мен са излишни. Каквито и мерки да предприемат, те няма да доведат до нищо сериозно. Хората му искат оставката и просто да си я подаде, защото неговото стоене на този пост е вредно за България и за народа“;

„Излъгаха ни и ни предадоха, трябва да си подадат оставките и час по-скоро да си тръгнат“;

„Идвам от Италия с родителите си, протестирам с цел да сваля правителството, искам да има промени, защото това не е живот, възрастните хора с тези пенсии как се издържат?! Пътищата, здравеопазването, заплатите, пенсиите на възрастните, фактът, че ни заграбват държавата богатствата“.

„Много e трудно да живееш в държава, в която много неща не са логични“;

„Искаме оставка на правителството и на главния прокурор. Затова съм тук, цял ден пътувах“;

„Няма как един човек с чисти намерения да си направи чист бизнес тук без да има връзки, без да бута рушвети на някой“;

„Не знам дали ще свърши работа, но всеки ден ще бъдем тук“.

Движението в района е спряно, обстановката е спокойна. Полицейското присъствие, както и всяка вечер през последните 20 дни, е засилено.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.