Протести в защита на Мая Илиева

Медицински специалисти излизат на протест от 11.00 ч. пред Многопрофилната болница по белодробни болести „Света София“. Причината е, че ръководството на болницата не е продължило договора на медицинската сестра Мая Илиева след 2 юни, когато изтича нейния изпитателен срок.

„На втори, който ми беше последният работен ден по време на изпитателен договор ми връчиха заповед, с която се прекратява този договор без каквато и да е било причина. Аз реших да отида при директора и да го попитам каква е причината. Г-н Пенев, изпълнителният директор на белодробната болница каза, че е получил устни оплаквания от колеги за това, че съм много конфликтна, а пък той ми бил осигурил една добра среда за работа. И аз казах, че няма проблем със средата на работа и аз наистина работя спокойно. Поисках да видя нещо черно на бяло, но за съжаление нищо не ми беше предоставено. Колегите, когато разбраха за причината, решиха да се самоорганизират сами и направиха една подписка в моя подкрепа, тъй като се оказа, че те са много възмутени от този факт.“

Илиева е председател на новосформирания Синдикат на медицинските специалисти и е организатор на протестите на медиците за по-добри условия на работа и заплащане.

Протестът, който ще завърши пред Министерство на здравеопазването, е под мотото – „Не на репресиите срещу българските медицински сестри!“.

През август миналата година Мая Илиева беше уволнена от „Токуда“, защото настояваше за по-добри условия на медицинсикте сестри, по-високо заплащане и защото снимаше нередности в болницата като малък синдикален лидер. Тогава КНСБ даде съгласие тя да бъде уволнена като я изключи от организацията си.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.