Прокуратурата разпитвала Борисов, Горанов и Менда Стоянова

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателката на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова са били разпитани като свидетели по делото срещу бизнесмена Васил Божков за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи, съобщиха от прокуратурата.

В съобщението се казва, че разследващите събират и проверяват, както доказателства, които разобличават Божков, така и оневиняващи или смекчаващи наказателната му отговорност.

Внимателно се проверяват всички доказателства, независимо дали са под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин.

Проверка по повод твърденията на Васил Божков за теглени на каса над 60 милиона лева, които дал на Борисов и Горанов за последните три години, показала, че “УниКредит Булбанк” не е уведомявала дирекция “Финансово разузнаване” за извършване на плащания на суми над 30 хил. лв,  както и че кешовите тегления са реализирани с пълномощници от сметки с титуляр “Васил Божков”, които били предавани единствено и само на него в офиса му столичната улица „Московска“ 43.

А на този адрес се намира и фондация “Тракия”. При продължаващите обиски са иззети 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности, при официално регистрирани по реда на Закона за културното наследство на 212 артефакта.

Прокуратурата разпространи и снимки от помещенията на ул. „Московска“ 43 в София, които до момента не са публикувани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.