Прокуратурата проверява дали бизнесът на Илия Златанов е бил завзет

Заловиха трима терористи у нас

Софийската градска прокуратура започва проверка на твърденията на съсобственика най-големия производител на асансьори в България „Изамет“ Илия Златанов, че бизнесът му е бил завзет, след като потърсил съдействие от бившия следовател Петър Петров, известен като Петьо Еврото, съобщи БНР. 

От държавното обвинение информират, че проверката ще изяснява има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

Проверката е по повод разследването на Николай Стайков , което е наречено „Осемте джуджета“, както се казва и столичният ресторант, в който Златанов се е срещал с Петров. В него той разказва, че след конфликт за фирмената собственост със съпругата му и неговия син, който не успява да разреши чрез официалните институциите и се стига до спиране на дейността на фабриката, негов съсед го насочва към Петров. 

Следва бърза реакция на институциите, повдигане на обвинения. Цената на помощта обаче е била половината от възстановените активи на фирмата „Изамет“, разказва Златанов. Бизнесменът подписва и напуска България. 

В интервюто казва, че на срещите в „Осемте джуджета“ били споменавани имената на депутата от ДПС Делян Пеевски, на главния прокурор Иван Гешев, на вътрешния министър Младен Маринов, чийто брат твърди Златанов бил шофьор на Петьо Петров, съобщава още БНР.

А пред ресторанта, който ексследователят ползвал за офис виждал бившият ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек и шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.