Прокуратурата огласи четири разговора на Божков

Специализирана прокуратура отдели материали от досъдебното производство, водено срещу обвиняемия Васил Божков и други лица, за участие в организирана престъпна група и други престъпления. На база отделените материали е образувано ново досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Част от събраните материали представляват четири телефонни разговора на обвиняемия, спрямо когото са прилагани специални разузнавателни средства. На 10 юни 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което са налице данни от справка на ДАНС, че е Огнян Стефанов. На 10 юли 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което според справка на ДАНС има вероятност да е Александър Паунов. Журналистът Огнян Стефанов е основател на сайта “Фрогнюз” и той написа, че очаква да бъде арестуван. Паунов напусна ПГ на БСП. Той е шеф на комунистическа партия и коалиционен партньор на БСП.

Главният прокурор Иван Гешев публикува пост в Twitter, в който заявява, че президентът Румен Радев е подкрепил “бегълците от правосъдието”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.