Президентът свиква Народното събрание на 21 юли

Радев поиска спирането на поръчката за тол таксите

Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание на 21 юли от 9 ч. Това обяви самият той в първия си коментар след изборите от село Професор, където разговаря със земеделски стопани по време на жътвата. Обяви, че ще следва конституционната процедура и няма да бави връчването на мандат за съставяне на правителство. “По възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне този диалог, от който очакваме ясно политическо решение с ясна политеска перспектива”, обяви той.

Поздрави “Има такъв народ” с изборната победа и анализира, че “това, което предприеха вече като отваряне е отварянето на врата за диалог и решаване на проблемите пред българската политическа система”.

На въпрос дали има вероятност служебното правителство да се превърне в редовно държавнитя глава каза, че това зависи от народните представители и свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус около ясни приоритети в името на бъдещето на България.

Подчерта, че партиите трябва да намерят пътя един към друг. “Вижте тези хора. За тях няма студ, няма жега, има ясни моменти, в които те трябва да си свършат работата, иначе всички оставаме гладни”, даде пример той. “Така е и за българските политици, сега е моментът да си свършат работата, да намерят обединение, да намерят пресечни области на тесни интереси, които да са интересите на всички хора”, допълни Радев.

Обяви, че всички очакват от тях да продължат демонтажа на порочния модел, да се укрепи държавността, да се намери изход от икономическата криза и бедността. “Всички го очакваме, сега, днес е българската политическа жътва и очаквам българските политици да са на висотата на очакванията на тези хора”, подчерта Радев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.