Правителството обмисля оставка в края на септември

Томислав Дончев: Ще осигурим публичност и прозрачност при работата с медиите

Правителството може да подаде оставка в края на септември, за да може Народното събрание “да приеме всички важни закони, които ще ни позволят да влезем в зимата много по-подготвени”. Това заяви пред “Нова телевизия” вицепремиерът Томислав Дончев. Той уточни, че в момента парламентът е във ваканция, като в началото на следващия месец депутатите трябва да се върнат на работа.

Дончев посочи няколко неща, които парламентът трябва да свърши, преди да се стигне до евентуална оставка. Сред тях са приемането на новите социалните мерки, повишаването на заплатите на хората на първа линия, борещи се с коронавируса, както и решение за емитиране на нов дълг. Той уточни, че решението дали кабинетът да подаде оставка трябва да бъде взето на коалиционен съвет с “Обединени патриоти”, които са партньори на ГЕРБ в управлението. По думите му такава среща предстои.

Той изрази и своя лична и политическа гледна точка, като уточни, че най-разумно е да бъде подадена оставка веднага, защото това ще успокои обществото и отнеме малко от натрупаното напрежение. Дончев допълни, че наличието на протести в цялата страна показва, че явно има нещо несвършено достатъчно добре от правителството.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.