Полицията премахна палатковите лагери в София, Пловдив и на пътя Стара Загора-Хасково

През нощта полицията премахна палатковите лагери на протестиращите в цялата страна – София,  Пловдив, Варна и на пътя Стара Загора – Хасково.

Операцията на МВР е започнала около 4 часа във всички градове, където имаше блокади. 12 души са арестувани в София. ПР-експертът и един от организаторите на протеста от т. нар. “Отровно трио” Арман Бабикян е задържан за неспазване на Закона за движение по пътищата и неспазване на разпорежданията на МВР. Той беше овободен около 7:30 ч. и каза, че протестът ще продължи. “Твърдят, че бил нарушен Законът за движение по пътищата, а аз твърдя, че е нарушена Конституцията. Ще се наложи юристите в МВР и, надявам се, онзи титаничен експерт в Министерството на правосъдието да вземат решение кое от двете е по-важно в България”, коментира Бабикян. 

Сега всички трябва да излезем отново на улицата и този път да бъдем много гневни. Протестът вече започна! Благодаря ти, Борисов!, коментира адв. Николай Хаджигенов.

На площад “Независимост“ са премахнати палатките от пътното платно. Те са преместени до тротоара до президентството. 

Изключително засилено е полицейското присъствие.

Движението по бул. “Дондуков” е възстановено.

Орлов мост“ и кръстовището пред Ректората пред СУ вече са свободни за движение. Трафикът е възстановен и започва да се усилва. 

Майките на деца с увреждания се преместиха пред Президентството.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.