Полицията втвърдява тона срещу протестиращите

Полицията първо бие, после лекува

Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в столицата – на Орлов мост и при президентството, каза зам.-началникът на Охранителна полиция Тони Тодоров в СДВР, цитиран от БНР. Според него, блокадите са незаконни.

Втърдяването на тона се отнася за начина, по който от днес нататък институциите ще комуникират с протестиращите на двете блокади – на “Орлов мост” и подхода към “Цар Освободител” пред Президентството.

Стана ясно, че с хората от блокадата при “Орлов мост”, е много трудно да се комуникира, тъй те са различни и не са обвързани по никакъв начин помежду си от някаква организация. Протестиращите нямат представителство, което да говори от името на всички и това усложнява комуникацията.

Комисар Тодоров обсъди и инцидента отпреди малко повече от час на “Орлов мост”, когато възрастна жена, дошла да изкаже мнение, е била залята с вода от протестиращ.

Двамата – и възрастната жена, и мъжът, който я е залял с вода, са в Първо районно и от полицията призовават всички, които са били свидетели на инцидента, да се обадят, за да дадат показания и да се изясни случая.

От полицията казаха също, че не са съгласни, че в този случай става въпрос за провокация.

Още един опит за такава е имало снощи по време на протеста. На бул.”Черни връх” жена, която е била в нетрезво състояние, е карала полицаите да проверяват за алкохол и за наркотици – нещо, което е недопустимо.

Комисар Тодоров подчерта, че всеки има право на протест, но полицията ще бъде безкомпромисна към всеки, който се опитва да провокира.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.