Пекин връща строгите мерки в 27 квартала

На жителите на 27 квартала в Пекин, където има висок риск от разпространението на заразата, е забранено да напускат столицата, съобщи Би Би Си. В столицата имаше 57 дни без нито един “местен” случай (който да не е привнесен отвън) и появата на такива обезпокои властите – този път заради пазар, от който тръгват 80% от месото и зеленчуците в града.

Китайската столица съобщи днес за леко увеличаване на броя на потвърдените нови случаи на заразени с коронавируса – 31, докато предишният ден те бяха 27, предаде “Асошиейтед прес”. Повечето от новите заразявания в града с население от 20 милиона са свързани с новото епидемично огнище, открито миналата седмица на пазар за търговия на едро в югозападната част на града.

В Пекин временно се отменят спортните събития, както и събитията с много хора на открито. Музеите, галериите и библиотеките ще ограничат посетителите си до 30 на сто от капацитета си. В града и провинцията временно спира груповият туризъм. Двете големи пекински летища отмениха голяма част от вътрешните си полети – повече от хиляда, съобщи “Франс прес”.

Още по-строго ще се следи за носенето на маски, спазването на дистанция и дезинфекцията. Част от кварталите около двата засегнати пазара са поставени под пълна карантина и хиляди хора ще трябва да бъдат тествани.
Прекратени са занятията в училище, всички детски градини са затворени, учениците минават отново на онлайн обучение, предаде ДПА. Временно се отлага подновяването на лекциите в за студентите. Забраняват се всички неналожителни пътувания извън Пекин, всеки, който иска да излезе от града, трябва да покаже, че има отрицателен тест за вируса.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.