Пак протест срещу строежа на детска болница

Скелето на болницата

Родители, лекари и архитекти се събраха на протест през Министерския съвет тази вечер, въпреки, че премиерът Бойко Борисов заяви, че Национална многопрофилната детска болница няма да се строи върху изоставеното скеле в двора на Александровска болница, а то ще бъде съборено и там ще се построи ново здание, което да отговоря на всички съвремени изисквания за детска болница. Протестиращите от месеци предупреждават, че ако Национална многопрофилна детска болница бъде изградена върху старото скеле в нея ще липсват цели клиники и важни отделения, а условията не отговарят на съвременните стандарти, например липсват санитарни възли във всички стаи или легла за придружители на децата. 

Протестиращите искат отмяна на вече сключения договор и нова обществена поръчка за изграждането на детска болница в двора на Александровска, съобщи БНТ.

За изграждането на болницата беше сключен договор с консорциум от компании от групата на „Главбулгарстрой“. Поръчката е на стойност 77.8 млн. лв. без ДДС. Преди дни строителството на болницата получи статут „обект от национално значение“, а здравният министър Кирил Ананиев заяви, че ако спре обекта, още 30 години няма да има такава болница.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.