Пазете се! У нас всеки трети водач е дрогиран или пиян

В нашата страна всеки трети водач или е повлиян от наркотици, или от алкохол, или управлява без шофьорска книжка, или управлява превозно средство, което не е регистрирано, показаха нашите проверки, коментира министърът в оставка Бойко Рашков по време на шестмесечния отчет на вътрешното ведомство.

“Затова обявихме война на тези, които управляват в подобно състояние превозни средства”, отбеляза той и посочи, че това е една от причините за негативните резултати при пътния травматизъм в сравнение с 2020 г. и 2021 г. 

По думите на министъра започналата акция на МВР по тази линия в цялата страна няма да спре.

Бойко Рашков отчете като успех увеличението на заплатите на служителите в МВР с 20%. По думите му такова увеличение досега не е имало и отбеляза, че за целта са осигурени 185 млн. лв. Също така с актуализацията на бюджета е осигурено увеличение на парите за облекло от 400 на 800 лева.

“За около половин година успяхме да постигнем много и се надявам това да бъде оценено от всеки служител на МВР.  Убеден съм ,че всеки от тях ще започне да изпълнява още по-добре служебните си задължения”, коментира министърът в оставка.

Според него за първи път в България се е провело разследване срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“С чест мога да кажа, че ръководих министерството, докато разследванията се водиха активно. Надявам се в близко време да стане публично известно в кого са попаднали тези средства за пътна инфраструктура, които се разнасяха от банки в чували”, допълни още той и поясни, че има информация, че част от тях са изнесени към Близкия изток.

“Надявам се, че в близко време подчинената на главният прокурор Иван Гешев “Национална следствена служба” ще приключи разследването по тази тема и ще каже последната дума за някои министри, които не са безучастни към това, което говоря”, каза още Бойко Рашков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.