Още 117 положителни проби за Ковид-19

От изследваните през изминалото денонощие 1360 проби 117 са дали положителен резултат. Това става ясно от данните в Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 7; Бургас – 3; Варна – 4; Видин – 5; Габрово – 1; Кърджали – 3; Кюстендил – 19; Пазарджик – 2; Перник – 1; Плевен – 2; Пловдив – 8; Сливен – 6; Смолян – 7; София област – 9; София град – 30; Стара Загора – 3; Шумен – 7.

3872 са доказаните случаи на коронавирусна инфекция в България, от които активни са 1646. Излекувани са вече 2027 лица, 19 от които са регистрирани през последното денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 322-ма пациенти, при които е констатиран новият коронавирус. От тях 13 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система, цитирана на страницата на Министерството на здравеопазването показва, че у нас общият брой на лицата-медицински персонал, при които е потвърден Covid-19, е 343. През изминалите 24 часа са установени 2 нови случая на медицински сестри.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция у нас са 199. Шест от случаите са от последното денонощие. Починали са мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 58 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 45 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 54 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 60 г. с пневмония и мъж на 65 г. със сърдечно заболяване.

Гнездата

7 души са вече заразените с коронавирус от персонала на детската градина в Разлог. На всички служители и част от децата бяха взети проби, като 6 от тях са положителни. А  първият положителен резултат беше на учителка в детското заведение, което ще бъде затворено за седмица, обяви кметът на общината Красимир Герчев.

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище заради положителна проба на 4-годишно дете.

В Перник са отрицателни резултатите от вторите PCR тестове на двете учителки от детска градина „Родолюбче“. Предстои децата, които бяха поставени в 14-дневна домашна изолация да се върнат в детското заведение.

Огнище на Ковид-19 има и в общинската администрация в Благоевград. След 5 положителни проби, кметът на общината Румен Томов разпореди сградата на администрацията да бъде затворена до 24 юни.

Първи случай на заразен с коронавирус беше регистриран и в Радио Благоевград. В петък на всички служители в Радио-телевизионния център бяха направени PCR тестове, като от  изследваните до този момент проби една е положителна. Днес се очакват и останалите резултати.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.