Нинова печели вътрешните избори с над 81%

Корнелия Нинова печели изборите с над 81% от гласовете, показват първоначалните резултати, обявени тази сутрин от Централната комисия по избора. За нея са гласували 43 228 социалисти или 81,6%, разясни председателят на ЦКПИ Емил Войнов на пресконференция.

Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14.9 % от гласовете, Красимир Янков е получил 1118 ласа, или 2.1 %. За Валери Жаблянов са гласували 1.4 % от социалистите.

Емил Войнов уточни, че избирателите, членове на партията, по списък са 80 236. Гласували са 53 807 социалисти. Което означава, че избирателната активност  е значително висока – 67,1 процента.  Действителните гласове са 53 019, допълни председателят на комисията.

Той бе категоричен, че във вчерашния ден социалистите са показали активност. Както и че БСП е демократична партия.

Искам да изразя благодарност към всички членове на БСП, които излязоха и гласуваха във вчерашния ден. Те показаха със своята активност, че желаят те да избират председателя на БСП. Показаха, че от техния глас зависи нещо и се включиха активно в провеждането на изборите за председател на БСП. С това показахме, че сме една наистина демократична партия, която се допитва и от гласа на нейните партийни членове зависи как да се развива партията и нейното бъдеще, каза още Войнов. И благодари и на над 7000 членове на избирателните комисии, които са свършили своята работа перфектно.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.