Никола Минчев е новият председател на НС

Никола Минчев от Продължаваме промяната е новият председател на парламента. 158 от народните представители гласуваха “за” 34-годишен юрист.

Минчев бе избран за народен представител от Перник, където беше водач на листата на “Продължаваме промяната”. Той е роден на 13 септември 1987 година, завършил е Немската гимназия в София, след което се дипломира като магистър по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Говори английски и немски език.

Специализирал е процесуално представителство и е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд и Международната търговска камара.

Младият юрист е работил за адвокатска от октомври 2011 г. до 15 септември тази година, като последните 2 години и половина е бил старши сътрудник. Датата му на напускане на дружеството съвпада с официалното закриване на 46-ото Народно събрание. 

Минчев е участвал в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.