Нови 43 заразени с Ковид-19

Заразените с коронавирус по света са над 7 млн. души, съобщи СЗО

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система, публикувани на страницата на Министерство на здравеопазването.

Разпределението по области е, както следва: Пазарджик – 21; Перник – 1; Разград – 2; Сливен – 10; Смолян – 1; София област – 1; София – 4; Шумен – 2; Ямбол – 1.

Потвърдените към момента случаи на новия коронавирус в България са 2711. От тях активни са 1006. Общият брой на излекуваните лица е 1545, 17 от които са регистрирани през последните 24 часа.

С доказан Covid-19, в лечебни заведения за болнична помощ се намират 155 пациенти, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че към момента, у нас, коронавирусна инфекция е констатирана при 294 лица-медицински служители.

За изминалото денонощие са установени 6 нови случая, 2 от които при лекари, 1 – при медицинска сестра, 1 – при санитар и 2 – при друг медицински персонал.

През последното денонощие няма починали лица, при които е бил потвърден Covid-19.

Заразените с коронавирус по света са над 7 млн., предаде Ройтерс. Броят на починалите надхвърли 400 хиляди. Заразата продължава да набира скорост в най-многолюдната страна в Латинска Америка – Бразилия.

За последното денонощие от Covid-19 в Бразилия са починали 904 души. Общо смъртните случаи в страната са вече близо 36 хил. За последните 24 часа са установени над 27 хил. нови заразени.

На този фон властите на Рио де Жанейро обявиха разхлабване на мерките за изолация. Частично се отварят баровете, ресторантите и търговските центрове. Освен в Латинска Америка епидемията продължава да набира скорост и в Индия.

Само за пет месеца от Covid-19 по света са починали повече хора, отколкото умират средно за  година от малария – една от най-смъртоносните инфекциозни болести, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Китай съобщи, че планира да направи ваксината срещу Covid-19 достъпна за всички по света, след като приключи фазата по нейното тестване.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.