Министри похвалили прокуратурата в ЕП

Правозащитници обвиниха, че държавата е отвлекла Бююк

Трима заместници присъстваха на изслушването по казуса България в ЕП п в подкомисия на LIBE за ситуацията в България в петък. Защо и какво се случи коментира от първо лице Красимир Кънев, председател на БХК, присъствал на изслушванията. Припомняме, че евродепутатите бяха изразили намерение да изслушат премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев за тревожната ситуация с корупцията в страната. Вместо тях се появиха вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и заместник-главният прокурор Красимира Филипова.

Главният прокурор Иван Гешев не отишъл на изслушването в подкомисията на Европейския парламент за ситуацията в България, защото бил в платен годишен отпуск. Със същият мотив и премиерът не се явил пред евродепутатите.

Официални критики не бяха отправени, поясни Красимир Кънев пред bTV, но изтъкна, че имало много остри бележки от страна на евродепутатите. Имало препоръки за отчетността на прокуратурата и безнаказаността на главния прокурор. На които, заместничката на Гешев отговорила с похвала на постиженията на прокуратурата. Протестите у нас били обяснени с това, че са заради успехите на държавното обвинение и засегнатите интереси на престъпността. Външният министър Екатерина Захариева обяснила, че властта търси диалог с протестиращите и като доказателство е предоставена идеята за ремонт на Конституцията.

Главният прокурор Иван Гешев не отишъл на изслушването в подкомисията на Европейския парламент за ситуацията в България, защото бил в платен годишен отпуск. Със същият мотив и премиерът не се явил пред евродепутатите. Критики и обяснения Официални критики не бяха отправени, поясни Красимир Кънев пред btv, но изтъкна, че имало много остри бележки от страна на евродепутатите. Имало препоръки за отчетността на прокуратурата и безнаказаността на главния прокурор. На които, заместничката на Гешев отговорила с похвала на постиженията на прокуратурата. Протестите у нас били обяснени с това, че са заради успехите на държавното обвинение и засегнатите интереси на престъпността. Външният министър Екатерина Захариева обяснила, че властта търси диалог с протестиращите и като доказателство е предоставена идеята за ремонт на Конституцията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.