Местата в София, където да се снимаш с отиващата си година

Виржиния Кондева, Клуб по журналистика към 125 СУ „Боян Пенев“

2022 г. си отива, но в столицата има десетки места, на които да я изпратим. Светлините на коледната елха тази година грейнаха пред НДК на 1 декември. Елхата, която радва софиянци и жителите на столицата, е висока 10 метра и е украсена с 200 различни по големина топки в цвят шампанско, покрити с брокат.

С коледно настроение могат да те заредят и десетте коледни базара в столицата, които са като културни средища. Положителен факт е, че осем от тях са нови.

Светлините пред Националния дворец на културата и на моста на влюбените са си атракция за младите двойки, които се снимат за спомен.

И тази година коледният дух лети из препълнените пешеходни зони. Те са богато украсени, свирят музиканти и има къде да се срещнеш с приятели. „Като майка на четиригодишно дете много се радвам, че има къде да го разходя през зимата’’, каза пред komentator.bg Юлиана Тодорова. Спроред нея и други граждани, с които разговаряхме, празничното настроение се усеща и от чужденците, дошли в столицата.

 ,,Ние сме от Гърция. Въпреки че се свикнали на богата украса там, тук ни харесва обстановката. За първи път имаме такова преживяване’, коментираха студенти..

Любимо място за снимки е и  пл. „Славейков“, на който също има коледен базар. Украсата не е нищо специално, но мирисът на топъл шоколад и коледна музика го допълват и създават приятно усещане. Работилници за деца със специални потребности и творчески ателиета допълват коледния дух.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.