Марсфелд Железопътна Логистика АД спечели наградата „Експортьор на годината“

Фирма Марсфелд Железопътна Логистика АД спечели Голямата награда на сайта exporter.bg „Експортьор на годината“ за Най-големи приходи от експорт през 2020 г. Компанията получи ценния приз от Красимир Киряков, заместник – министър на икономиката. За девета поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.

“Подкрепата за малките и средните компании в експорта е мисия за министерството на икономиката”, каза при връчването на наградата заместник-министър Киряков.

Александър Рацкевич, изпълнителен директор на Марсфелд Железопътна Логистика АД благодари за честта да бъдат отличени. Той каза, че те са международна компания в България, която изнася услуги и осигурява логистика за пренасяне на сяра и сродните й продукти от най-големите находища в света до най-големите потребители.

„Ние обслужваме административно конгломерат от компании, който разполага със собствени пристанища, кранове, вагони, контейнери и конвейрни системи“, допълни Рацкевич и подчерта, че компанията плаща десетки милиони данъци в България, а не да друго място по света.

Наградата за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2020 г. отиде при Данфос ЕООД. Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт, връчи наградата на Пламен Цветков, управител на компанията.

За седми път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана Джи И Фармасютикълс ООД. Прокуристът на компанията Явор Костов получи приза от Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) ЕАД.

Наградата „Експортьор на годината“ за Завоюване на нови пазари през 2020 г. спечели  фирма Гопет Транс ЕООД. Цветелина Николова – изпълнителен директор на Катаржина Естейт връчи  Кристалния приз на Ирина Станчева, HR мениджър на Гопет Транс.

Кристалният приз „Експортьор на годината“ за Рестарт през 2020 г. грабна фирма Рубелла Бюти АД. Търговският директор на компанията Светослав Узунов получи ценния приз от Иво Иванов, зам. председател на УС на Българска фотоволтаична асоциация.

Сн. 1 Александър Рацкевич (вляво), изпълнителен директор на Марсфелд Железопътна Логистика АД, получи Големия Кристален приз “Експортьор на годината” за 2020 г. от Красимир Киряков (вдясно), заместник – министър на икономиката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.