Локдаун тук, лодаун там

В област Габрово учениците от 5 до 11 клас преминават към онлайн обучение до 2 април. В електронна среда ще учат и студентите от Техническия университет, с изключение на практическите обучения и изпити.

В Плевен днес се отказаха от разхлабването на мерките, защото областта е в червената зона.

Здравните власти в София вероятно ще обявят нов локдаун от събота. Молове, ресторанти, фитнеси детски градини и училища в София и областта вероятно ще бъдат затворени, ще се спре и провеждането на културни мероприятия, обяви директорът на РЗИ – София, Данчо Пенчев след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, кмета Йорданка Фандъкова и директорите на столични болници. Конкретни срокове още не са уточнени, но стана ясно, че вероятно мерките ще бъдат въведени в края на седмицата, за да не е “от днес за утре”, за период от поне две седмици.

До това решение се стигна , защото здравната система няма да може да се справи с ръста на случаите. Много от болниците в столицата обаче вече са близо до тавана на капацитета си.

4374 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, при направени 19214 теста – това показват данните на Единния информационен портал. Положителни проби са дали 23% от всички изследвани. 107 души са починали през изминалите 24 часа.

Продължава да расте броят на пациентите, които са в болница – 7600 души са хоспитализирани, 612 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Излекуваните за ден са 1757 души.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.