Кратка оптимистична теория за българското кисело мляко

От Стефан Кисьов

Това е просто една теория. Нищо друго. Мои хрумвания. Ето ги.

                                               ххх

Както знаете, по света върлува пандемия от коронавирус. 

През това време някои държави се скъсаха да си правят реклами.

С какво ли не.

Едни захвалиха родните си лекарства. Други – методите си, че били оригинални. Мерките.. Трети се похвалиха с йога. Четвърти с прекрасните си лекари и здравни системи. Други с дисциплината си. С тестовете си.

Светът отдавна е като един пазар в който всеки хвали стоката си.

Насам, народе! Айде, на немското! Айде, на френското! Айде на английското! Айде на испанското! Айде на кубинското. И т.н.

Нормално. Откакто свят светува, всеки гледа да намаже.

                                               ххх

С какво можем ние да се похвалим? Можем ли изобщо, или сме се фиксирали върху недостатъците си и мазохистично повтаряме като някаква свещена мантра: „Ние сме най-зле!“, „Ние сме най-бедните!“, „Ние сме най-лошите!“?

Това върши работа във вътрешнополитически план, обаче навън, в чужбина само влошава имиджа ни. Да вземем държавата Х. , която е критикувана от ужасно много страни, но постоянно изпраща на света положителни и хвалебствени послания за себе си. В резултат доста печели от това. Тъкмо обратното на България.

                                               ххх

Но какво можем да покажем ние?

Можем ли изобщо?

Естествено, че можем.  И то не с какво да е, а нещо страхотно.

Нещо уникално.

Нещо 100 процента българско.

Нещо от което не само светът, но и ние можем невероятно много да спечелим.

Какво е то?

                                               ххх

Българското кисело мляко.

Това е нашия коз.

Това е нашия кент флош роаял.

Нашият БУМ.

Нищо няма да ни струва, освен да го кажем.

Да го обявим на света.

Това, че киселото мляко изгражда и подсилва имунитета ни срещу коронавируса.

Защото е вярно.

                                               ххх

Откъде знам ли?

Разбира се, че го знам.

Ето, все пак моите аргументи.

Аз проучих страните, в които се яде кисело мляко и установих, че там смъртността не е особено голяма, нито болестта се е разпространила толкова много

Те са Китай, Япония, Гърция, Северна Македония, Сърбия, България, разбира се. /А в Турция е разпространен, но там няма навсякъде българско кисело мляко/ смъртността му не е особено висока./ Във всички тия страни болестта протече много по-леко, отколкото на останалите места по света, може би ДЕСЕТОКРАТНО по-леко.

Освен това си направих труда да проуча дали има някакви изследвания за ролята на българското кисело мляко по време на грипни епидемии.  

Оказа, се че има. При това не едно. От български, френски, от американски и т.н. учени.

И то публикувани не къде да е, а в сайтовете на Оксфордския и други университети.

Т.е. моята теория в доста голяма  степен се потвърди.

Ползата за имунитета и организма на киселото мляко е доказана.

Сега остава всичко това да се свърже с новата ситуация. С коронавируса. И да се каже, че киселото мляко помага и за този болест.

Че българската бактерия унищожава вируса.

Достатъчно е само редовно и по малко да употребяваме кисело мляко.

Проста работа.

                                               ххх

Няма смисъл да изброявам ползите, които биха последвали от това.

Ако по света започне масов консумция на българско кисел мляко милиарди хора ще подобрят своето здравословно състояние.

И ще изкарат съвсем леко коронавируса.

Имиджът на българското кисело мляко ще стигне космически висини.

Ще се заговори за бактерикум булгарикус като за спасител на човечеството.

И т.н.

Все хубави неща, откъдето и да ги погледнеш.

ххх

Разбира се, може и да греша. Случвало ми се е.

Но дори да е така, никой няма да пострада.

Освен съдържанието на някое и друго бурканче кисело мляко.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.