Край на брифингите на НОЩ

Информацията за развитието на заразата с Ковид-19 ще се публикува онлайн

Националният оперативен щаб (НОЩ) спира с брифингите за развитието на заразата с коронавируса у нас. Информацията за развитието на заболяването ще бъде публикувана онлайн.

„Трябва да свикнем да живеем с този вирус, той не е утихнал. За вчера у нас има 25 случая. Но ние чисто психологически искаме да се върнем колкото се може бързо към нормалния начин на живот“, заяви на последния брифинг на НОЩ Бойко Борисов. И отбеляза, че мелките са били навременни и най-резултатни. 

Щабът не се разфимирова и ще продължи да работи до 31 декември. “Правим го, за да имаме готовност, ако дойдат по-лоши събития. През това време щабът трябва да гарантира запасите от облекла, очила, маски, тестове, лекарства, които към този момент докторите считат, че може да бъдат давани на заболелите“, обясни премиерът.

Той допълни, че днес се навършват 100 дни, откакто е издал заповед за създаване на НОЩ и благодари на всички българи, на дисциплината на хората, на усилията на всички лекари, сестри, лаборанти, РЗИ, полицаи, социални работници, както и на всички българи.

„Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори, трети вълни, надяваме се всичко това да утихне, но с приключването на ежедневния брифинг на щаба целя само едно: за това лошо нещо, което се случи на света – в Испания удължиха извънредното положение, видяхте какво се случва в САЩ, мисля че това го избегнахме поради няколко причини – дисциплината на народа, това, че показахме като нация, че може да се пазим и да се съхраняваме, защото безспорното в това заболяване е дистанцията, дисциплината и дезинфекцията“, подчерта Борисов.

“Не искам да си придавам нито важност, нито да си приписвам заслуги, но това, което направихме, беше чудо и никой друг не успя да го направи – в света, не в Европа. Така че, на щаба да кажа едно „благодаря“. Снощи доц. Мангъров ми беше написал: „Когато има победа, героите са много“, добави Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.