Коментарите в мрежата: От “За Слави политиката е поглъщане” до “Закривай и мети”

Георги Гочев, Нов български университет: “Най-сетне изгледах двете видеа – заснетото скрито на ДБ и заснетото открито на Слави, и, разбира се, си мисля за разликите. Много може да се говори, но един детайл от видеото на Слави ми направи впечатление – споменаването, уж без връзка, на пробиотиците. Това споменаване на пробиотиците разкрива може би най-голямата разлика между Христо Иванов и Слави, между ДБ и ИТН.Тази разлика е във възприемането на политиката и властта. Докато за Христо Иванов политиката е процес на асимилиране на различия (това е акцентът в срещата: че процесът е тръгнал, че има сближаване), за Слави тя е поглъщане. Да се нахвърлиш, да се налапаш и после да повръщаш или, с извинение, да се посереш. И така да се посереш, че да ти трябват пробиотици, някаква изкуствена флора, за да продължаваш да се храниш. Това консумиране има своя естетски, римски вариант – галенето с перо по гърлото, за да освободиш още място за храната и удоволствието. Има хедонистичен вариант, който повече или по-малко се играе в годините от ДПС. Слави Трифонов обаче не е хедонист в политиката, а някакъв особен булимик, който се нахвърля да поглъща, нахвърля се стръвно, без да го интересува нищо, само за да повръща след това. Засилване към трапезата и след това диета, аскеза, посиране, повръщане: това е политиката на Слави. Това беше и новото му видео – поредната фаза на повръщане след нахвърлянето към трапезата.”

Елена Кодинова, журналист и преводач: “Така. Изслушах изтеклия запис от стаята на ДБ в НС. Нищо ново. Това, което си го знаем отпреди. “Корнелия е тъпа, как да прецакаме Тошко и Слави, Тони, кво ще кажеш?”Моето мнение – закривай и мети! Избори. Ако случайно някой около президента се интересува от моето мнение кой да е служебен министър-председател, бих предложила Даниел Вълчев. Знам, знам, но ми писна от игноранти, Лени, некомпетентници и чисти идиоти.И друг въпрос имам: Как, когато дойдеш на власт, първото нещо, което ти хрумва, е да хванеш парапета на Лена? Нищо друго ли в тази задача не те предизвиква? Не ти ли е интересно? Не искаш ли да оставиш следа?Та да – закривай, мети, избори!”

Кристиан Вигенин: ” Всъщност това, което отвращава е, че Тошко Йорданов подкрепя превръщане на КПКОНПИ в политическа бухалка, но само ако участва в управлението й! Ако се вярва на Христо Иванов… Слави, издъниха те твоите хора, отново, затова брой до 10, преди да отсъждаш кои са отвратени и кои отвратителни…”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.