Коалиционните партньори: Борисов остава

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет.

Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт. Това заяви Валери Симеонов, лидер на НФСБ, след заседание на Коалиционния съвет, на който се обсядиха различни варианти през кабинета като отговор на исканията за оставки и предсрочни избори. Същото беше потвърдено от Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. Двете патриотични формации са по-малкият коалиционен партньор в управлението.

В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг вариант, освен кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. Това каза и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред БГНЕС.

“Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност. Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала”, заяви Сачева.

Според Сачева ключово важни са и актуализацията на бюджета за 2020 г., както и приеманено на финансовата рамка за следващата година.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.