Каракачанов предлага да се мисли за експертен кабинет


“Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия”, написа във фейсбук лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В обръщението си той подчертава, че датата не трябва да се употребява за партийна пропаганда.

Пред Би Ти Ви Красимир Каракачанов поясни, че предложението му не означава, че това правителство не си върши работата и се е изчерпало. Според него обаче диалогът е важен защото моделът на противопоставяне и омраза е добър за партиите, но лош за държавата.

“Ако се седне на диалог и двете страни ще направят компромис и може да се направи правителство, еднакво отдалечено и от двата лагера, което да е гарант, че ще се направят нормални избори. Каракачанов отрече да готви сближаване на позициите с Румен Радев, като посочи, че неговата идея за безусловна капитулация на кабинета не е възможна. Вицепремиерът не пропусна да отбележи, че присъстващите на площада не представляват българския народ.Каракачанов смята, че протестите вече са сбор от партии. “Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби”, казва още Красимир Карачанов.

Румен Радев обаче отхвърли предложението на Каракаченов. Пред журналисти той каза, че всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.