Как се нагласява конкурс

Завърших Социална Педагогика и Детска Психология във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” с отличие. Тогава владеех само 3 езика, освен българския.

Кандидатствах за работа по специалността, но впоследствие разбрах,че конкурсът е “законното” прикритие за назначаване на лице, което беше изкарало 3 месечен курс за това, което аз следвах 5 години.

Беше ми казано дословно следното: “Имаме човек за този пост, но без конкурс няма как да го назначим, не си прави труда”.

Беше първият шамар след завършването ми. Направих няколко опита да остана и да се реализирам тук в Родината си, но всеки път се сблъсквах със същата шуробаджанащина. Нямах избор-току що завършила висше образование, с 4 езика и хъс-аз бях “прогонена” от тук. Най-милите ми, най-ценните години от живота ми минаха в чужбина.

Това пише Сибел Солакова във Фейсбук. Тя добавя, че по време на президентските избори в Лондон, където е била, е чакала 6 часа под дъжда пред избирателната секция, за да гласува. “Нямах чадър – комисията ме помоли да си изстискам горнището, за да не капе и гласувах”, пише Солакова.

Публикуваме част от нейния пост със след взето съгласие.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.