Кажете благодаря на хората, които спазват мерките

Автор: Самуил Петканов, блогър и журнасит, фейсбук

За вече един месец народен арест никой от киселите чичковци по телевизора не се опита да успокои, да надъха и да даде кураж на хората, които все още масово спазват мерките и препоръките.

И именно щото масово се спазва, на очи се набиват ситуациите, в които не се:
Като трапезният министър на пейката пред Народния;

като хората от щаба, които всеки ден се събират с десетки мисирки на закрито, но не са с маски;

като онзи показно религиозен тип, дето ако е пипнал бацил някъде, ще се наложи да затворят всеки цех, защото обикаля като Ким Чен Ун да види дали циповете работят.

Щото нали е контактно лице и прави точно това, което не трябва да се прави при вирус, дето може да разнасяш и без симптоми и рискуваш после да се карантинират стотици хора, ако случайно си го пипнал.


Но не, никой от тия, дето налагат мерките и всеки ден показват, че те не важат за тях, не се и опитва да покаже емпатия. Дидактичност. И мъмрене. Все едно цар Симеон Велики да мъмри…

И населението, все по-вярващо на 5G конспирации и отдаващо се на всякакви психологически състояния, бива смъмряно и наказвано без вина. При средно по 20-ина нови случая на ден, каквато бе и целта – да се забави разпространението.

Ми излез и кажи браво и евала, стиснете още малко зъби, България на три морета, най-после да се почувстваме като народ. Всеки от нас, независимо какъв, е изправен пред едно и също нещо и с общи усилия ще го преборим. Не. Киселеене и упреци.

Властово опиянение от извънредното положение, комбинирано с все повече психологически изтръпващо население… Взаимно нямащи си доверие. Нямащи и витамин D.

Повсеместната тъпота вече е с убийствени размери.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.