Искат ясни разпоредби за насене на маски

Премиерът Бойко Борисов разпореди в новата заповед на здравния министър точно и ясно да бъдат описани изискванията за носене на маски на открито:

 “Трябва много точно да се опише, много точно да се обясни на хората, че, когато си върви сам по улицата, когато си кара колелото или когато е в парка, когато е на открито, когато няма струпване на хора, не е необходимо да носи маска. Ако иска, по негово желание, да я носи, но ние не го задължаваме. Там, където има струпване на хора, там, където е доказано, че слюнка или какъвто и да е секрет близо девет часа може да ти стои на кожата и ако през това време го пипнеш да те зарази, съответно, изисквайте да се носи маска. Много ясно, с много обяснения, с много примери.”

Според премиера медиите трябва да бъдат поканени и да видят ситуацията в интензивните отделения и да запознаят населението с фактите . Правителството отпусна и близо 5 милиона лева за закупуването на медикамента “Ремдисивир”, за да се осигури необходимото количество до края на годината . Здравният министър Костадин Ангелов допълни 

“Искам да подчертая, че правителството ще одобри допълнителни разходи и трансфери към Министерство на здравеопазването в размер на 26,4 милиона лв., необходими за осигуряване на количествата „Ремдисивир“ за шест месеца за българските граждани”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.