Изля се гняв срещу софиянци, напуснали столицата

Иван Бакалов, фейсбук

Изля се гняв и възмущение къде са тръгнали тия прости софиянци по празниците. Даже не са прости, ами нарочно са тръгнали да заразяват…

Нужно е малко уточнение – най-напред полицията съобщи, че е спряла 6000 коли. А в София живеят 1,4 млн. души и има регистрирани 1,2 млн. коли. Процентът на простите сигурно е голям, но точно по този показател изглежда малък.


Второ, до вечерта в четвъртък нямаше забрана за излизане от София. Въведоха я в последния момент и накараха хора да хукнат преди да са затворили пътищата. Колко да са тръгнали предния ден? Ако са били 20 хил. коли, опашката по магистрала “Тракия” щеше да стигне до “Плиска”.

И най-интересното – къде са тръгнали тези софиянци? Повечето от тях отиват по родните си места. Не е порок да си софиянец от малък град, нищо лошо. Въпросът е, че много от тях са останали без работа и вероятно ще се приберат там, където имат къща, защото не могат да плащат наем в София, не могат да намерят работа и т. н.


72 хил. безработни регистрирани за месец. кой знае колко в отпуск и неплатен отпуск, предстои да ги отрежат и тях. 480 хил. заети в хотели и ресторанти – къде отиват? Тепърва ще навлизаме в тези подробности как ще се промени жгивотът.


Някои не ги забелязват, както отначало не забелязваха опасността от коронавируса.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.