Зеленски към Путин: Преговаряй с мен, не хапя. От какво се страхуваш?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова президента на Руската федерация да седне на масата за преговори с него, съобщава УНИАН.

Зеленски се обърна към Путин по време на пресконференция: “Какво искаш от нас? Напусни земята ни. Ако не искаш да си тръгнеш, седни на масата за преговори с мен. Аз съм свободен. Само че не на 30 метра като с Макрон и Шолц. Аз съм съсед. Не хапя. Аз съм нормален мъж, седни с мен, поговори. От какво се страхуваш? Ние никого не заплашваме, ние не сме терористи. Не обираме банки. И не нападаме чужди земи”, каза той в обръщението си.

По-рано днес, във видеопослание до нацията, президентът на Украйна даде оптимистична оценка за хода на войната и призова украинците да продължат съпротивата.

Зеленски разкритикува и нерешителността на НАТО да затвори небето над Украйна. “Ако не можете да затворите небето сега, то ни кажете кога. Кажете ни какво количество хора трябва да загинат, колко крака, ръце и глави трябва да излетят, за да стигнат до вас? Кажете ми колко, ще отида да преброя и ще изчакам този момент”, каза президентът.

2 Comments

  1. Късно е, либе, за китка! Този клоун се оказва, че несамо няма телефоните, но и не знае кои са ръководителите на донецката и луганската републики. А е обещал, като главно предизборно обещание, да изпълни минските споразумения и да осигури мир.

  2. Или е бил пиян или дрожиран, а иначе този, циркаджия надали има с елоста да каже такива думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.