Затворени са две столични кръстовища

Затворени са столичните кръстовища при Орлов мост и „Цар Освободител“ в района на Президентството, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

Не се пропуска движение на МПС през тези две места. Градският транспорт се движи с променен маршрут.

Протестните действия с настояване за оставките на правителството и на главния прокурор продължават. 

На брифинг тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев заяви, че очаква сериозни проблеми в придвижването в София днес и предупреди за риск от физически сблъсъци.

„Бих желал да информирам столичани, че днес очаквам сериозни затруднения при придвижването им, тъй като в момента на Орлов мост малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки и воденето на разговори с тях е изключително непродуктивно“, каза ст. комисар Хаджиев.

Той допълни, че затруднения с придвижването ще има и по „Цар Освободител“, тъй като на пл. „Независимост“ също има разположени 8 палатки. 

Движението на Орлов мост бе спряно още вчера от протестиращи. Днес те са издигнали плакат с надпис „Извинете за неудобството, държавата е в ремонт“ на напълно блокираното за движение на автомобили кръстовище. 

Протестиращите предлагат на преминаващите пешеходци да се присъединят към тях. Някои от хората обаче са доста изнервени, че не могат да стигнат до работните си места и влизат в пререкания с демонстрантите. 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.