Джокович: Ще жертвам трофеи, но няма да се ваксинирам

В интервю пред “BBC” Новак Джокович , водач в световната ранглиста по тенис при мъжете, обяви, че е готов да жертва доста трофеи, пари и позиции в ранглистата в името на своите принципи и убеждения. Сърбинът е готов да пропусне и шанса да бъде №1 по титли от Шлема в историята на тениса.

Именно отказът му да се ваксинира роди една от най-сериозните спортни саги в историята, когато в началото на тази година сърбинът бе депортиран в Австралия.

Джокович заяви, че не е против ваксинацията, но би пропуснал турнир от Големия шлем, ако е принуден да се ваксинира против КОВИД-19. Предстоящите надпревари във веригата са “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”.

“Да, това е цената, която съм готов за платя. Разбирам последствията от моето решение”, коментира 34-годишният тенисист в интервю пред BBC и добави, че е наясно, че към момента има вероятност да бъде възпрепятстван да пътува за повечето турнири по света.

“Разбирам, че да не си ваксиниран в днешно време означава, че може да нямаш възможност да пътуваш за повечето състезания”, каза Джокович, като не пропусна да упрекне и властите в Австралия, че са го депортирали.

20-кратният шампион от турнирите от Големия шлем трябва да се завърне на корта за надпреварата в Дубай.

Новак Джокович потвърди, че е готов да жертва шанса си да атакува историческото постижение за най-много трофеи от Големия шлем в замяна на “свободата на избора”, но не отхвърля възможността да приеме ваксината в бъдеще.

“Никога не съм бил против ваксинацията”, каза сърбинът, допълвайки че като дете е бил ваксиниран срещу някои заболявания.

“Но също така винаги съм защитавал свободата да избираш какво вкарваш в тялото си. Разбирам, че в глобален аспект всеки полага усилия да се справим с вируса”, коментира още Новак Джокович.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.