Деян Кюранов: Радев показа мъжко поведение, оплакваческият тон на проф. Герджиков беше дразнещ

Снимка: Иглика Горанова

Иглика Горанова, Economic.bg 

Г-н Кюранов, какво показа дебатът между Румен Радев и  проф. Анастас Герджиков?

Твърдо се надявам бъдещият президент да е Румен Радев. Като гледах дебата снощи, ми направиха впечатление не толкова откритите политически послания, които се очакваха от двамата, защото те нямаше как да не звучат банално. Това, което показа Радев, е характер и мъжко поведение. На неговия фон прехваленият интелектуалец проф. Анастас Гержиков стоеше нелепо и невъзпитано като глезено дете, което не знаеше как да се държи. Изпадаше в оплаквачески тон, оплакваше се от някакви душмани, което изглежда политически ненадеждно.

Успя ли Радев да убеди зрителите, че ще е защитник на върховенството на правото?

Ние не можем да се похвалим с успехи в тази област, така че аз съм в изчаквателна позиция. Виждам Радев по-скоро като поддръжник на антикорупционната линия, която се очаква да предприемат от „Продължаваме промяната“.  

Уместно ли беше това, че Румен Радев назова Петър Дертлиев като президент, въпреки че Дертлиев не беше избран за такъв?  

Напълно уместно. Аз познавам лично Петър Дертлиев и той беше най-добрият политик във времето, когато правехме СДС. Беше по-добър от Желю Желев, за когото имам високо мнение. Качествата на Дертлиев бяха безспорни. Той беше политик, който знаеше какво да прави, независимо че му се налагаше постоянно да импровизира. Той притежаваше голям политически нюх, ум и поведение. Вътрешно изръкоплясках, когато Радев посочи Дертлиев, защото  освен мен има и други хора, които помнят Дертлиев и съжаляват, че той не стана президент.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.