Депутатът Пламен Николов е кандидат за премиер на ИТН

Депутатът Пламен Николов e кандидатът за премиер на “Има такъв народ”. Той получи проучвателния мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. 

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов и Пламен Николов бяха в президентството, за да получи партия ИТН мандат за съставяне на правителство. 

„ Имаме 5 “първи” приоритета, които са важни още от предизборната програма. Първият – плана за възстановяване и устойчивост. Вторият- предстояща Covid криза имаме, с която трябва да се справим. След това, пенсиите – искаме да преизчислим всичко, както трябва да се направи. Имаме ангажимент към нашите избиратели по отношение на изборната система. Мажоритарният вот остава на дневен ред. Трябва да направим всичко необходимо така, както сме го замислили, след абсолютно правилен технически процес, да го осъществим. Особено важна за всички нас е съдебната реформа“, каза Николов.

Той не се ангажира със срок, в който ще представи номинациите за министри. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви, че парламентът е пълен с противоречия в момента, но отговорността и моралът изискват да се направи така, че суверенът да остане доволен. “Осъзнавайки цялата си отговорност, бяхме горе, при президента, където нашият кандидат за премиер господин Николов взе мандата. Той е доктор по философия на правото икономиката. Между другото владее три езика, просто го вмятам като закачка, и в парламента ще бъде нашият кандидат-пример с правителство, което ще представим там“, каза още Йорданов. Той добави, че „Има такъв народ“ ще търси подкрепа от „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“

А Слави Трифонов написа във фейсбук, че кандидатурата на Николов е от две седмици.

Пламен Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. 

Роден е през 1977 година в Горна Оряховица. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия “Йоан Екзарх Български” – гр. Шумен с профил “История и археология”. Образованието си продължава в СУ “Св. Климент Охридски”, където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия “Ернст Мах” в Университета на Клагенфурт. Преминал е и през Ръсел Уайз Академи в Сан Франциско, САЩ. 

Владее английски, немски и руски език. Беше депутат и от предишния парламент.Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.