Депутатите обсъждат финансови компенсации за медиците

Депутатите ще обсъдят финансови компенсации за българските медици. Дебатът е по искане на левицата, а в него ще участва и здравният министър Кирил Ананиев.

БСП инициира разискванията в пленарната зала за подобряване на условията на труд и финансови компенсации за медиците. Социалистите настояват да бъде изработена стратегия за целта. Искането им беше внесено в деловодството на парламента преди две седмици, а дебатът трябваше да се проведе в края на миналата, но беше отложен поради отсъствието на Кирил Ананиев.

„Лъснаха хронични проблеми в системата на здравеопазването в България, за които често в тази пленарна зала сме говорили и извън тази епидемиологична обстановка“, коментира пред БНР депутатът от БСП Илиян Тимчев.

Левицата иска в срок до 3 месеца здравният министър да изготви и внесе предложения в Министерския съвет за законови промени, които регламентират условията и паричната помощ за здравните специалисти и лечебните заведения при обявена епидемична обстановка. А в срок до 6 месеца да прегледа дейността на инфекциозните отделения и да направи план, който да увеличи ефективността им.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.