Девет ремонтирани градини пускат в София

Девет ремонтирани или нови детски градини ще отворят врати до края на годината в София. Това съобщи зам.-кметът по образование в Столичната община доц. Тодор Чобанов.

Той провери строителните дейности в Детска градина 20 в район Подуяне. Около 400 деца са приети на трето класиране в столичните ясли и детски градини, добави зам.-кметът.

9-те детски заведения ще бъдат осигурени около 600 места, каза Чобанов.

“Тези места, над 600, ще бъдат регулярно пускани в ИСО ОДЗ да могат да се класират родителите, да правят кандидатури на децата, и, разбира се, припомняме, че от есенното класиране – на 30 август, около 1 500 места ще бъдат преместени в общата опашка”, допълни Чобанов.

До края на годината ДГ номер 20 “Жасминов парк” ще разполага с капацитет от 200 деца.

Старите етернитови панели на детското заведение, които може да бъдат опасни за здравето, са изцяло премахнати. Изграден е и нов корпус, обясни доц. Чобанов:

“Строителството върви в срок. След приключване на работите ще има около 200 деца, с 50 повече, отколкото е имало преди ремонтните инвестиционни дейности. Една от новите две групи ще бъде яслена”.

Директорът на детското заведение Мария Христова разказа, че това е една от най-старите детски градини в София:

“Чакам май месец да дойде, когато тотално ще се реши проблема. Тогава вече аз ще си имам осем групи. Една ясла и 7 детски градински групи”.

Утре родители на деца от София отново ще протестират заради липсата на места в детските градини.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.